Gazononderhoud in oktober

Het is oktober, u heeft een gazon in uw tuin liggen en wilt graag weten wat u voor uw grasmat kunt doen? In oktober maken we het gazon klaar voor de winter, lees alles over het winterklaar maken van uw gazon.

<< Gazononderhoud in september - Gazononderhoud overzichtspagina - Gazononderhoud in november >>

Gazononderhoud in oktober

Gazon maaien in oktober

Ja, in oktober maait u het gazon nog. Al zal de frequentie wat teruglopen. Het gras groeit immers niet meer zo snel.
Lees alles over gazon maaien.

Gazon bemesten in oktober

Ja, u kunt het gazon in oktober nog bemesten als u dit in augustus of september niet al gedaan heeft. Oktober is naast september een perfecte maand om het gazon een oppepper te geven. Gazonmest bestellen kan in onze gazonwinkel. Let op, na het mesten dient u de meststoffen goed in te sproeien zodat uw gazon niet verbrand.
Alle details over de hoeveelheid mest leest u hier: gazon bemesten.

Welke ongedierte bestrijden in oktober

Als er mollen actief zijn in uw tuin, lees dan alles over mollenbestrijding

Gazon doorzaaien in oktober

Oktober is een een uitstekende maand om uw gazon een oppepper te geven. Er is dan ook veel te doen: verticuteren, het gazon doorzaaien, mesten en dressen.
Let bij het doorzaaien goed op het weerbericht, wordt er veel regen verwacht? Dan is de kans op uitspoeling van graszaad en mest namelijk groot. Lees alles over gazon doorzaaien. De complete handleiding om uw gazon winterklaar te maken leest u hier: gazon winterklaar maken

Wordt uw gras geel in oktober?

Als uw gras geel wordt in oktober kan dat diverse oorzaken hebben. Heeft uw gazon nog voldoende voedingsstoffen?
Lees hier alles over gele plekken in het gras in oktober en de oplossingen.

Gazon beregenen in oktober

Afhankelijk van de de droogte kan het nodig zijn om in oktober nog te beregenen. Kijk eens naar uw gazon, en de gazons in de omgeving. Is het nodig om te sproeien? Beregen in de vroege ochtend. Zo kan het gras overdag drogen en gaat het niet nat de nacht in. Dit om schimmelvorming te voorkomen. Hier leest u alles over het besproeien van het gazon.

Verticuteren in oktober

Ja, in oktober gaan we verticuteren. Als u in september nog geen gazonrenovatie heeft uitgevoerd, dan kunt u dat in oktober het beste doen. In oktober neemt u het hele gazon goed onder handen. Lees alles over verticuteren.

Gazon kalken in oktober?

Nee, in oktober hoeft u het gazon niet te kalken. Nog een maandje wachten. gazon kalk geven kunt u het beste doen in het najaar. November of december.

Nieuwe graszoden bestellen?

Is het gazon eigenlijk niet meer te herstellen? Laat ze eenvoudig thuisbezorgen: lees hier dan alles over het bestellen van graszoden

Datum gepubliceerd: 31 januari 2021
Datum laatst gewijzigd: 27 februari 2024

<< Gazononderhoud in september - Gazononderhoud overzichtspagina - Gazononderhoud in november >>