Straatgras in het gazon

Een gazon met maar een soort gras bestaat natuurlijk niet, de graszoden die u bestelt bij Grasleveren.nl is ook een samenstelling van speciale verschillende grassoorten. Toch begrijpen wij goed dat u liever geen straatgras in uw grasmat krijgt!

Straatgras in het gazon

Wat is straatgras eigenlijk?

Straatgras (Poa annua) is een beemdgras, meestal groeit deze een jaar.


Hoe herkent u straatgras?

De soorten gras die wij verwerken in de graszoden zijn geselecteerd op eenzelfde aantal eigenschappen, bijvoorbeeld kleur en groeisnelheid.


Straatgras herkent u aan deze afwijkingen t.o.v. onze selectie:

  • Het is lichtgroener van kleur
  • Groeit eerder (sneller) dan het gewone gras

Hoe komt u aan straatgras?

Straatgras is overal en niet uit te bannen. Geen enkele graszodenteler zal garanderen dat hun grasmatten 100% straatgras vrij zijn. Het komt door de lucht (wind en dieren) ook in uw grasmat terecht.

Wat kunt u doen tegen straatgras

Het enige dat we kunnen doen tegen straatgras is het gebruik maken van hun zwakke punten door goed onderhoud van het gazon en gebruik maken van nieuwe soorten graszaad.


SOS graszaad tegen straatgras


Gebruik snelkiemend graszaad met SOS (Super Over Seeding) technologie. Dit snelkiemende graszaad ontkiemt al bij temperaturen van 6 graden. Dit graszaad ontkiemt dus eerder dan het straatgras (7 - 8 graden).


RPR graszaad tegen straatgras

Gebruik RPR graszaad. Die mengsel van graszaad ontkiemt ook snel. Het maakt ook uitlopers waardoor er een ijzersterke mat ontstaat en straatgras minder kans heeft door te komen.


Gazon herstellen na straatgras?

Bent u bang dat de schade aan het gazon niet meer te herstellen is? Overweeg dan om nieuwe graszoden te leggen. U kunt hier eenvoudig graszoden bestellen of het graszaad bekijken

Datum gepubliceerd: 03-01-2021

Voor het laatst gewijzigd: 21-03-2022