Mollen bestrijden

Niemand heeft graag mollen in de tuin. U heeft een mooi groen gazon aangelegd en onderhouden: molshopen en inzakkende gangen is het laatste waar u op zit te wachten. Hier leest u hoe u mollen kunt bestrijden.

Molshoop in het gazon

Wat zijn mollen?

Mollen zijn zoogdieren, zwart, en leven onder de grond. Onder de grond zijn ze op zoek naar insecten. Ze zijn ongeveer 12 tot 16 cm lang en zijn vooral actief in het voorjaar in maart/april, wanneer ze op zoek gaan naar een partner om voort te planten. Eind juni verhuizen ze weer, ze verlaten hun territorium.

Wat doen mollen onder de grond?

Mollen zorgen eigenlijk goed voor de tuin. Ze woelen de grond om; goed voor beluchtingen afwatering. Ze hebben dan ook een voorkeur voor een wat lossere grond, die rijk is aan insecten. Ze zijn bijvoorbeeld dol op emelten en aardrupsen. Zij helpen u om op een natuurlijke wijze van deze plaag af te komen. Toch zijn veel mensen niet blij met een mol in de tuin, dit vanwege vanwege de bekende molshopen die zij achterlaten.

Hoe weet ik of ik last heb van mollen?

De meest herkenbare schade die mollen aanbrengen in de tuin zijn molshopen. De aarde die de mollen uitgraven vormt vervolgens een hoopje zand op het gazon. Helaas is dit is niet de enige schade die de mollen aan kunnen richten:

 • Beschadigen van plantenwortels
 • Er kan meer onkruid in de tuin komen door het omwoelen van aarde
 • Verzakken van de grond door de ondergrondse tunnels.

Hoe kan ik mollen bestrijden?

Er zijn verschillende manieren om mollen te bestrijden in de tuin. Het is mogelijk om een mollenklem te zetten, maar dit is nogal precies en niet ongevaarlijk werk. Zo is een mollenklem gevaarlijk voor huisdieren en kleine kinderen.

Volgens ons zijn de beste oplossingen voor het bestrijden van mollen:

 • Mauki mollenbestrijder
 • BSI Mollenverjager
 • BSI Strooigranulaat

Mauki mollenbestrijder

Een hele effectieve manier om mollen te verwijderen uit de tuin is door middel van de mauki mollenbestrijder. In deze machine wordt een mengsel van diesel en benzine tot verdamping gebracht. Deze rook wordt vervolgens in de mollengang geblazen. De rook wordt snel verspreid en de mol(len) kunnen niet aan de rook ontsnappen. Ze raken binnen enkele seconden verlamd, met een pijnloze dood als gevolg.

Voordelen van de mauki mollenbestrijder:

 • De rook die onder de grond geblazen wordt blijft ook daadwerkelijk onder de grond. Op deze manier zullen andere mollen de plek niet overnemen.
 • Groot bereik: 100 m²
 • Er treedt geen secundaire vergiftiging op wanneer een een roofdier of huisdier de mol opeet.

BSI Mollenverjager

Mollen zijn blind en vertrouwen op reuk en gehoor. De BSI mollenverjager brengt met regelmaat zeer hoge pieptonen onder de grond voort. De mol is erg gevoelig voor trillingen en geluid, waardoor zij binnen 1 tot 2 weken zullen vertrekken uit het gazon. De BSI mollenverjager werkt op batterijen en heeft een bereik van ongeveer 1200 m2. Werkt u liever met zonne-energie? Geen probleem, de mollenverjager is ook verkrijgbaar in een solar versie.

BSI Strooigranulaat

Zoals eerder gezegd, mollen hebben een uitstekend reukvermogen. Het strooigranulaat van BSI verdrijft mollen door middel van geur. De korrels van het granulaat ruikt erg sterk naar look-soorten (denk aan knoflook).. Door het strooigranulaat elke m² in een smalle opening de grond in te strooien, zullen de mollen langzaamaan verjaagd worden. Het blijft ongeveer 3 tot 4 maanden werken.

Gazon herstellen na mollen?

Bent u bang dat de schade aan het gazon niet meer te herstellen is? Overweeg dan om nieuwe graszoden te leggen. U kunt hier eenvoudig graszoden bestellen of het graszaad bekijken

Welke producten heb ik nodig om de mollen te bestrijden?

Weet u nu welke middelen u tegen mollen in kunt zetten? Bestel dan deze producten via onze partners hieronder en zorg er voor dat uw gazon binnenkort weer in topconditie is!

Via Bol.com
BSI Solar mollenverjager

BSI Solar mollenverjager

 • Zonne-energie
 • Voor 600 m² gazonoppervlak

34,73

Via Bol.com
BSI Mollen stop

BSI Mollen stop mollenverjager incl. batterij

 • Voor 1200 m² gazonoppervlak
 • Incl batterijen AA

Momenteel uitverkocht

Via Bol.com
BSI Mollen stop

BSI Mollen stop mollenverjager

 • Overal te plaatsen
 • Voor 1200 m² gazonoppervlak

Momenteel uitverkocht

Datum gepubliceerd: 03-01-2021

Voor het laatst gewijzigd: 21-03-2022