Gazononderhoud in september

Het is september, u heeft een gazon in uw tuin liggen en wilt graag weten wat u voor uw grasmat kunt doen? In september maken we het gazon klaar voor de winter, lees alles over het winterklaar maken van uw gazon.

<< Gazononderhoud in augustus - Gazononderhoud overzichtspagina - Gazononderhoud in oktober >>

Gazononderhoud in september

Gazon maaien in september

Ja, ook in september maaien we het gazon. Let op, ook in september kan het nog heet zijn. Maai niet het gazon in het volle zonlicht.
Lees alles over gazon maaien.

Gazon bemesten in september

Als u in augustus nog niet heeft bemest - is september de perfecte maand om het gazon een oppepper te geven. Gazonmest bestellen kan in onze gazonwinkel. Let op, na het mesten dient u de meststoffen goed in te sproeien zodat uw gazon niet verbrand.
Alle details over de hoeveelheid mest leest u hier: gazon bemesten.

Welke ongedierte bestrijden in september

Als er mollen actief zijn in uw tuin, lees dan alles over mollenbestrijding

Gazon doorzaaien in september

September en oktober lenen zich uitstekend om het gazon een oppepper te geven. We gaan dan het gazon winterklaar maken. Er is dan ook veel te doen: verticuteren, het gazon doorzaaien, mesten en dressen.
Let bij het doorzaaien goed op het weerbericht, wordt er veel regen verwacht? Dan is de kans op uitspoeling van graszaad en mest namelijk groot. Lees alles over gazon doorzaaien.

Wordt uw gras geel in september?

Als uw gras geel wordt in september kan dat diverse oorzaken hebben. Het meest voor deze maand is nog eventuele droogte van de (na)zomer.
Lees hier alles over gele plekken in het gras in september en de oplossingen.

Gazon beregenen in september

Ook in september zal het nodig zijn om het gazon te beregenen. In september liever wat minder frequent maar wat langer. Beregen dan in de vroege ochtend. Zo kan het gras overdag drogen en gaat het niet nat de nacht in. Dit om schimmelvorming te voorkomen. Hier leest u alles over het besproeien van het gazon.

Verticuteren in september

Ja, in september gaan we verticuteren. In september of oktober neemt u het hele gazon goed onder handen. Lees alles over verticuteren.

Gazon kalken in september?

Nee, in september hoeft u het gazon niet te kalken. Het gazon kalk geven kunt u het beste doen in het najaar. November of december.

Nieuwe graszoden bestellen?

Is het gazon eigenlijk niet meer te herstellen? Laat ze eenvoudig thuisbezorgen: lees hier dan alles over het bestellen van graszoden

Datum gepubliceerd: 31 januari 2021
Datum laatst gewijzigd: 27 februari 2024

<< Gazononderhoud in augustus - Gazononderhoud overzichtspagina - Gazononderhoud in oktober >>