Top 4 gazonplagen 2022

Top 4 gazonplagen 2022

Het is rustig in de tuin in januari, genoeg tijd om even rustig te lezen wat nu eigenlijk de top 4 gazon plagen zijn in Nederland.

De top 4 gazonplagen in Nederland

Uw tuin leeft, het is natuur, het herbergt insecten, vogels en amfibieen. Helaas krijgt u ook te maken met plagen in uw gazon. Gasten in uw tuin die uw gazon en wortels gaan gebruiken als voedselbron of als schuilplaats, denk aan mollen en engerlingen.

Maar wat zijn eigenlijk de vier meest voorkomende gazonplagen?

Speciaal voor u hebben wij, als gazonspecialist, de vier meest voorkomende gazonplagen voor u verzameld. Wij hebben ze geordend op volgorde van schade / overlast. Hieronder vindt u meer uitleg over de desbetreffende plaag en de bestrijding ervan.

De meest voorkomende gazonplagen zijn:

  1. Mollen
  2. Engerlingen
  3. Emelten
  4. Mieren

De nummer 1 gazonplaag mollen

Mollen. Mollen zijn de nummer 1 in schade aanrichten in uw tuin. De tunnels en daarmee verzakkingen die ze veroorzaken zijn 1 ding, maar de molshoop om de paar meter is echt verschrikkelijk. Mollen bestrijden is mogelijk, als u kiest om uw gazon te vernieuwen, overweeg dan mollengaas.
Lees alles over mollen en hoe u ze kunt bestrijden

De nummer 2 gazonplaag Engerlingen

Vogels in de tuin, dat is natuurlijk fijn. Minder fijn is het als ze op zoek zijn naar engerlingen. De nummer 2 gazonplaag in Nederland. Engerlingen zijn larven van verschillende keversoorten. Vogels houden er van. In hun zoektocht naar engerlingen, in het gazon, trekken ze het hele gazon overhoop. Met open kale plekken tot gevolg.
Lees alles over engerlingen en hoe u ze kunt bestrijden met aaltjes

De nummer 3 gazonplaag emelten

Eigenlijk geldt ongeveer hetzelfde voor gazonplaag nummer drie: emelten. Emelten zijn larven van de langpootmug. Net als engerlingen bevinden ze zich net onder de toplaag van het gazon.
Lees alles over emelten en hoe u ze kunt bestrijden met aaltjes

De nummer 4 gazonplaag mieren

Mieren sluiten de top 4 gazonplagen af. Mieren zijn eigenlijk hele mooie sociale insecten. Ontzettend sterk en passen zich uitstekend aan aan de omgeving waar ze wonen. In tuinen kunnen kale plekken in het gazon veroorzaken of verzakkingen van bijvoorbeeld bestrating.
Lees hier alles over mieren in het gras en hoe u ze kunt bestrijden

Overzicht alle gazonplagen

Er zijn natuurlijk nog meer gazonplagen, deze vallen echter buiten de top 4. Bent u toch nieuwsgierig welke plagen dit zijn? Hier vindt u het overzicht van alle gazonplagen.

Heeft uw gazon onherstelbare schade opgelopen van een gazonplaag? Bestel nu direct nieuwe graszoden

Geplaatst op: 23-01-2022
Laatst aangepast op: 31-01-2022